Stelling: Houten bestek is een drama

Vanaf morgen is het zover. Dan mogen er officieel geen plastic weggooiproducten meer verkocht worden. Alle nieuwe wegwerpproducten moeten biologisch afbreekbaar zijn. Daaronder vallen onder andere rietjes, bordjes, bekertjes en bestek.

Al enige tijd zijn de rietjes op drinkpakjes vervangen door kartonnen rietjes en bij McDonalds hebben ze besloten om de McFlurry niet meer aan te bieden met een plastic lepel. Ook plastic borden en bestek, die nog wel eens bij een barbecue worden gebruikt, gaan in de ban.

Meer plastic producten

Verschillenden milieuorganisaties willen de huidige lijst met vervuilende producten uitbreiden met onder meer confetti van plastic en vuurwerk met plastic onderdelen. Ook wil de milieubeweging dat wegwerpverpakkingen worden vervangen door herbruikbare alternatieven.

Volgens de milieuorganisaties worden jaarlijks in Nederland zo'n drie miljard koffiebekers na eenmalig gebruik weggegooid en ongeveer 876 miljoen verpakkingen voor afhaal- en bezorgmaaltijden.

Stelling

Wat vind je van het houten bestek? Eet je tijdens de barbecue ook liever met je handen, omdat het met houten bestek niet te doen is?

Meer over dit onderwerp:
Stelling
Deel dit artikel: