Anke Oosterhuis is nieuwe lijsttrekker D66 Westerveld

Anke Oosterhuis is door de leden van D66 Westerveld gekozen als lijsttrekker van de lokale partij. Het afgelopen halfjaar bestierde Oosterhuis de eenmansfractie van D66 in de gemeenteraad.

Nu, in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar, staat ze ook officieel op nummer één van de lijst van de partij.

Eerder in Progressief Westerveld

Eind januari liet D66 weten uit Progressief Westerveld te stappen. Die partij was een samenwerking tussen D66, GroenLinks en een aantal individuele leden. Het samenwerkingsverband had vier zetels. D66 nam er dus eentje mee.

D66 maakte lange tijd deel uit van Progressief Westerveld, maar stapte daaruit omdat 'onder de leden de behoefte was gegroeid de afdeling vanuit het eigen, sociaal-liberale, gedachtegoed verder te ontwikkelen'.

Progressief Westerveld zit sinds de gemeentelijke herindeling in 1998 in de gemeenteraad. Oosterhuis was in 2017 lijsttrekker voor dat samenwerkingsverband en werd na de verkiezingen fractievoorzitter. In 2019 deed ze een stapje terug en werd ze alleen raadslid.

Lees ook: