Biografie over zanger Daniël Lohues verschijnt begin 2022

Lohues
Daniel Lohues doet een boekje open over zijn leven. © Reyer Boxem
Een biografie over zanger Daniël Lohues uit Erica verschijnt begin volgend jaar. Dat laat de schrijver, Leo Oldenburger, op Twitter weten. De lancering van het boek met als titel Hier Kom Ik Weg stond gepland voor oktober, maar dat is uitgesteld. "Maar het komt er aan", verzekert hij.
Lohues maakte in de jaren negentig furore met de band Skik. Daarna ging hij zijn eigen weg als soloartiest. Het succes leverde hem, naast volle theaterzalen, ook de nodige prijzen op. Zoals de Zilveren Harp met Skik, een Edison en de Annie M.G. Schmidtprijs. Al ruim 35 jaar zijn hij en Oldenburger, in het dagelijks leven vooral bekend als voetbalcommentator, echte kameraden. Beide hebben in hun vroege jaren in het lokale Emmer bandje The Charlies gezeten.
In de gesprekken die de basis vormden voor het boek gaat Lohues uitgebreid in op zijn jeugd, zijn liefde, het 'allenig' zijn en natuurlijk muziek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.