Waterschapshuis Coevorden ontvangt 75.000 euro voor renovatie

Het voormalige Waterschapshuis 't Suydeveldt in Coevorden ontvangt een eenmalige subsidie van 75.000 euro van de provincie Drenthe. Dat geld is bedoeld voor de duurzame renovatie van het pand, waar vijf luxe appartementen worden gerealiseerd.

Bij de renovatie wordt het hele gebouw 'ingepakt' met een isolerende schil. Die schil zorgt ervoor dat de nieuwe appartementen naar verwachting een zeer laag energieverbruik zullen hebben. Het principe van 'passief bouwen' wordt vaker toegepast bij nieuwbouwprojecten en kleinschalige verbouwingen, maar volgens de provincie Drenthe nog niet eerder bij zo'n grote verbouwing als deze.

Passief bouwen is een duurzame bouwmethode die je toe kunt passen op je huis. Daarbij wordt onder meer gekeken naar isolatie, kierdichting, ventilatie en warmtebehoefte.

Gedeputeerde Henk Brink: "Deze wijze van verbouw is een voorbeeld en inspiratie voor andere soortgelijke projecten. Bovendien leidt deze verbouwmethode tot een kleinere afvalstroom, waarmee het bijdraagt aan onze circulaire bouwdoelstellingen en het zorgt voor verbetering van de ruimtelijke kwaliteit. Het pand ligt in een historisch waardevol deel van de binnenstad van Coevorden dat zowel inwoners, de gemeente als de provincie koesteren."

Voordeel van deze bouwmethode is volgens de provincie dat de sloopwerkzaamheden tot een minimum beperkt blijven en bestaande elementen zoveel mogelijk worden hergebruikt.

Lees ook:

Deel dit artikel: