Reclameborden op rotondes in Emmen

gemeentehuis Emmen
De gemeente wil de opbrengsten investeren in de uitstraling van de rotondes © RTV Drenthe/Janet Oortwijn
Rotondes in de gemeente Emmen krijgen reclameborden. In totaal gaat het om 27 rotondes. Het geld dat de gemeente hiermee binnenhaalt, wordt gebruikt om diezelfde rotondes mooier en groener te maken.
Tot op heden is er geen beleid voor het plaatsen van rotondereclames, maar regionale ondernemers blijken geïnteresseerd in dergelijke vormen van adverteren. Per rotonde is er plaats voor vier reclameborden.

Betere uitstraling

Wethouder René van der Weide is blij met deze ontwikkelingen. "Het is al langere tijd een wens om de ruimte op rotondes effectief te benutten voor reclame-uitingen. Door de opbrengsten hiervan in te zetten voor inrichting en onderhoud van de rotondes krijgt ons openbaar gebied een betere uitstraling."
Het zou volgens Van der Weide met name bij toegangswegen een extra dimensie geven aan het visitekaartje van de gemeente Emmen. "Hoe kunnen we dat nou beter doen dan een combinatie te maken tussen een nette, veilige inrichting en het promoten van regionale bedrijven?"
De gemeente Emmen gaat in augustus op zoek naar een exploitant die de reclame op rotondes wil verkopen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.