Stelling: Het is te vroeg voor opnieuw strengere coronamaatregelen

Mark Rutte Hugo de Jonge
Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens een persconferentie © ANP/Hollandse Hoogte/Robin Utrecht
Het aantal coronabesmettingen neemt de laatste dagen sneller toe dan was verwacht, Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft daarom een spoedadvies gevraagd aan het Outbreak Management Team (OMT). Een centrale vraag is of het stijgende aantal besmettingen nieuwe maatregelen rechtvaardigt.
Per 26 juni vervielen vrijwel alle coronamaatregelen; alleen de 1,5 meter afstandsregel en andere basismaatregelen bleven overeind. Maar het aantal dagelijkse besmettingen loopt sinds vorige week weer op. Veruit de meeste positieve tests komen van jongeren.
Tweede Kamerleden zijn bezorgd en somber over de snel toenemende coronabesmettingen. De Kamer vraagt zich af of het kabinet niet te enthousiast is geweest met de versoepelingen, terwijl nog lang niet iedereen volledig gevaccineerd is.

Stelling

Wat is jouw mening? Is een aanscherping van de coronamaatregelen niet nodig of moet er juist worden ingegrepen nu het aantal besmettingen weer hard stijgt?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.