Persconferentie vanavond te zien bij RTV Drenthe, horeca opnieuw in spanning

Mark Rutte
Demissionair premier Mark Rutte tijdens een eerdere persconferentie © ANP
Gaan discotheken en nachtclubs na twee weken alweer dicht? Het demissionair kabinet geeft daar vanavond meer duidelijkheid over in de persconferentie, die is te volgen bij RTV Drenthe.
Op TV Drenthe, Radio Drenthe, in de app en op de RTV Drenthe-Facebookpagina is vanaf 19.00 uur te zien en te horen welke maatregelen er aangekondigd worden.

Evenementen

Het kabinet neemt vanmiddag definitieve besluiten over het mogelijk aanscherpen van de coronamaatregelen. Eerder meldden ingewijden dat het kabinet overweegt om meerdaagse evenementen af te blazen. Horecagelegenheden moeten mogelijk weer om middernacht de deuren sluiten.
Het kabinet vroeg eerder deze week een spoedadvies van het OMT, nu het aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen snel stijgt. Uit de cijfers blijkt dat vooral jonge mensen positief testen. Ouderen worden gemiddeld zieker van het coronavirus, maar die worden mede dankzij de vaccins minder zwaar getroffen. Vooralsnog is in de ziekenhuisbezetting geen stijging te zien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.