Jorinde van Klinken met grote overmacht Europees kampioene U23 met discus

Jorinde van Klinken met overmacht Europees kampioene U23 met discus
Jorinde van Klinken met overmacht Europees kampioene U23 met discus © Ronald Hoogendoorn
ATLETIEK - Jorinde van Klinken uit Assen heeft in Tallinn de Europese titel discuswerpen voor atleten tot 23 jaar met uitzonderlijke voorsprong gewonnen. Met een afstand van 63 meter en 2 centimeter bleef ze de concurrentie bijna zes meter voor.
Het zilver in Estland ging met 57 meter en 9 centimeter naar Helena Leveelahti uit Finland. De Française Amanda Ngandu-Ntumba nam met 56 meter en 24 centimeter het brons naar huis.

Derde afstand ooit

Van Klinken traint en studeert sinds januari in de Verenigde Staten. In mei wierp ze bij een wedstrijd in Tucson 70 meter en 22 centimeter en werd daarmee één van de vier vrouwen die deze eeuw de magische grens van 70 meter heeft geslecht. Het was de derde afstand ooit. Met die prestatie voert ze ook de wereldranglijst van dit jaar aan en geldt ze als medaillekandidate voor de Olympische Spelen eind deze maand in Tokio.

Kogelstoten

Morgen om 9.55 uur is op het EK U23 in Estland de kwalificatie voor het kogelstoten. Op deze discipline heeft de atlete uit Assen zich niet geplaatst voor de Spelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.