Essers op proef bij FC Emmen, drietal blijft langer

Clint Essers
Clint Essers (twee seizoenen geleden) in duel met Lorenzo Burnet van FC Emmen © ANP / Jeroen Putmans
VOETBAL - Clint Essers is de komende dagen op proef bij FC Emmen. De 24-jarige rechtervleugelverdediger is sinds juni contractloos, nadat hij liefst 12 jaar speelde voor Fortuna Sittard.
De geboren Maastrichtenaar is, net als een andere proefspeler (Mitch Apau) in de race om de back-up van Glenn Bijl te worden. Bijl heeft weliswaar nog een doorlopend contract in Emmen, maar de club houdt sterk rekening met een vertrek van de Knoalster.
Essers speelde 68 wedstrijden in de hoofdmacht van Fortuna, maar het afgelopen seizoen kwam hij nauwelijks aan spelen toe.
Drie van de vier proefspelers, die vorige week mee op trainingskamp gingen naar Delden, hebben hun proefperiode bij Emmen verlengd tot en met de wedstrijd van zaterdag bij Jong Ajax. Het gaat om Apau en de twee Fransen (Toufiqui en Lozayadio). De stage van doelman Van Dorp zit er wel op. Over hem neemt de clubleiding van FC Emmen binnenkort een beslissing.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.