Subsidie in Borger-Odoorn om draad weer op te pakken: 'Frisse start'

Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo
Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen en andere culturele organisaties en gezelligheidsverenigingen kunnen vanaf vandaag een subsidie aanvragen bij de gemeente Borger-Odoorn. Deze subsidie is voor het organiseren van sociaal-culturele activiteiten.
De gemeente heeft vanuit de provinciale subsidieregeling 'Frisse Start na corona' een bedrag van 50.000 euro gekregen.

'Draad weer oppakken'

"Dit is met name bedoeld voor partijen die bij de organisatie van activiteiten voornamelijk afhankelijk zijn van vrijwilligers", zegt wethouder Albert Trip. Volgens hem geef de financiële impuls de zwaar getroffen organisaties net het laatste zetje in de rug om de draad weer op te pakken. "Een frisse start maken, zodra de coronamaatregelen dat toelaten, hoort daarbij." Eerder trok de gemeente al de knip voor coronasteun aan dorpshuizen.

Jongeren

Daarnaast stelt Borger-Odoorn 26.000 euro extra beschikbaar voor activiteiten die specifiek voor jongeren zijn bedoeld. Dit geld komt uit het coronasteunpakket vanuit het Rijk.
Volgens wethouder Niek Wind hebben de jongeren het zwaar te verduren gehad het afgelopen jaar. "Ik ben onder de indruk van de creativiteit, flexibiliteit en het geduld dat de jeugd aan de dag heeft gelegd. Maar ondanks die positieve signalen, zie ik ook hoe jongeren worstelen met eenzaamheid en juist daarom willen we graag een extra impuls geven aan het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep." De gemeente laat zich hierin adviseren door de gloednieuwe Jongerenraad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.