Brand in elektriciteitskast, Diaconessenhuis Meppel stelt operaties uit

Bij het Diaconessenhuis in Meppel staat een elektriciteitskast in een transformatorhuisje in brand. Het ziekenhuis heeft daarom tijdelijk moeten overschakelen op de noodstroom. De brand is inmiddels onder controle, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe.
Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan. Bij de brand kwam veel rook vrij. Evacuatie van het gebouw was niet nodig.
Netbeheerder Enexis is bezig om de stroomvoorziening te herstellen. De verwachting is dat dit ongeveer twee uur gaat duren.

Patiënten

Operaties die in het ziekenhuis aan de gang waren, worden gewoon afgerond. De geplande operaties van patiënten in Meppel worden wel geannuleerd en uitgesteld, vertelt een woordvoerder van Isala. Daarnaast wordt bekeken of de afspraken op de poliklinieken door kunnen gaan. Dat is afhankelijk van de mogelijkheden van de noodstroomvoorziening.
Ook gaan ambulances die bestemd waren om gewonden naar de Isala-locatie in Meppel te brengen, voorlopig naar het ziekenhuis in Zwolle.
Brand in elektriciteitskast bij Diaconessenhuis Meppel

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.