Deze week geen operaties meer in Diaconessenhuis Meppel na brand

Brand Diaconessenhuis Meppel
De brandweer blust het vuur bij het Diaconessenhuis in Meppel © Persbureau Meter
In het Diaconessenhuis in Meppel worden deze week geen operaties meer uitgevoerd. Mogelijk kunnen sommige operaties worden overgeplaatst naar de Isala-locatie in Zwolle.
Vandaag zijn er dertien operaties uitgesteld. Morgen en vrijdag gaat het samen om 15 operaties. Dan gaat het vooral om chirurgische ingrepen, zoals een galblaas- of liesbreukoperatie, zo meldt een woordvoerder van Isala.
Alle patiënten die deze week in het Diaconessenhuis zouden worden geopereerd, worden gebeld. Het ziekenhuis gaat ervan uit dat afspraken op de polikliniek morgen en vrijdag wel door kunnen gaan, zo is te lezen op de website van het ziekenhuis.

Brand

De maatregelen worden genomen vanwege een brand vanochtend in een transformatorhuisje op het buitenterrein van het ziekenhuis. De locatie is daarom overgegaan op noodstroom. Volgens het Diaconessenhuis is er geen gevaar geweest voor patiënten en medewerkers. Ambulances die gewonden naar de Isala-locatie in Meppel zouden moeten brengen, gaan voorlopig naar het ziekenhuis in Zwolle. Patiënten die nu in Meppel verblijven, hoeven niet verplaatst te worden naar Zwolle.

Puzzelen

Isala-bestuurder Ina Kuper verwacht dat het nog een aantal dagen gaat duren voordat het ziekenhuis weer terugkeert naar een normale situatie. "We proberen de afspraken van patiënten te verplaatsen naar Zwolle, maar het is kijken of dat lukt. Het wordt puzzelen, en kijken wat de mogelijkheden zijn."
Dat het ziekenhuis moest overgaan op noodstroom, betekent niet dat er enorm veel verandert. "Noodstroom is er voor bedoeld om zoveel mogelijk dingen door te laten gaan, en gelukkig lukt dat ook", aldus Kuper. De patiënten zelf hebben niet veel gemerkt van de brand, behalve dat de verlichting minder was. "Maar dat maakt overdag niet veel uit", vertelt de ziekenhuisbestuurder.
Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan. Er kwam veel rook vrij, evacuatie van het ziekenhuis was niet nodig.
Deze week geen operaties meer bij Diaconessenhuis in Meppel

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.