Drentse politiekorpsen leven mee met Rotterdamse collega's na aanrijding agent

Erehaag
Een kilometerslange erehaag van de hulpdiensten in Rotterdam voor de omgekomen agent Arno © ANP/Lex van Lieshout
De politie in Noord-Nederland heeft vandaag de vlaggen bij de politiebureaus halfstok hangen. Het is een eerbetoon aan hun Rotterdamse collega die overleed nadat hij, waarschijnlijk opzettelijk, werd aangereden.
"Vandaag vindt de uitvaart plaats van onze Rotterdamse collega Arno. De motoragent werd vorige week tijdens zijn werk aangereden door een vrachtauto", schrijft de politie op Twitter. "Wij zijn in gedachten bij zijn familie, vrienden, kennissen en zijn directe collega's."
Collega's in Rotterdam vormden vandaag een kilometerslange erehaag voorafgaand aan de afscheidsdienst. Ook brandweer- en ambulancemedewerkers toonden hun respect langs de route.

Doorrijden

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er sterke aanwijzingen dat de 47-jarige motoragent met opzet werd aangereden. Het OM verdenkt de 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant dan ook van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval. De trucker reed na de aanrijding namelijk door.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.