Duitse ministers op bezoek in grensgebied om spoorlijn Coevorden-Nordhorn

Minister Dr. Bernd Althusmann en Minister Reinhold Hilbers van de deelstaat Niedersachsen hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan Hoogstede en Emlichheim, dit op uitnodiging van de Bentheimer Eisenbahn. Per trein reden ze de route Nordhorn-Emlichheim in het kader van de ontwikkeling die men voor ogen heeft om er een volwaardige spoorlijn op te zetten tussen Coevorden-Nordhorn en Bad Bentheim.

Symbolisch gaven Althusmann en Hilbers groen licht om de trein vanaf Emlichheim door te laten rijden naar Coevorden.

Eerste treinen 2025

In zijn toespraak benadrukten zowel Hilbers als Althusmann het belang van dit traject voor toekomstige generaties, zonder belemmeringen moet er gereisd kunnen worden tussen de deelstaat Niedersachsen en Nederland. Minister Althusman hecht er grote waarde aan dat de eerste treinen in 2025 over dit traject rijden. In Nordhorn werden gisteren de eerste studentenpassen uitgereikt. Zo kunnen studenten en scholieren zich internationaal ontwikkelen en vrij en snel bewegen door de regio op een duurzame manier.

Welkom door scholieren (Rechten: ZO!34/Jan Geerlinks)

Welkom door scholieren

De regering van Niedersachsen zegt dat het daar waar mogelijk de medewerking gaat verlenen om dit tot stand te brengen, ook zal er financiële ondersteuning komen. Op het toekomstige station van Emlichheim werd met name het belang voor toekomstige generaties tot uitdrukking gebracht. Scholieren uit Emlichheim hadden een welkom voorbereid met de tekst: Emlichheim ist am Zug. Beide ministers spraken hierover met een aantal van hun. Burgemeester Daniela Kösters onderschreef de woorden van beide heren.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Coevorden trein Emlichheim Nordhorn
Deel dit artikel: