FC Emmen ruim langs Jong Ajax: twee goals Hilterman

VOETBAL - FC Emmen heeft de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen. In Amsterdam won de formatie van Dick Lukkien met 4-1 van Jong Ajax. Jeredy Hilterman zorgde voor de helft van de Emmer productie.

Hilterman scoorde de 1-3 en 1-4. De overige treffers werden gescoord door Jeroen Veldmate (0-1) en Peter van Ooijen (de 0-2).

Bekijk hier: de samenvatting van het duel in Amsterdam

FC Emmen moest het op veld 5 van De Toekomst stellen zonder de lichtgeblesseerden Didier La Torre, Jari Vlak en de zieke Glenn Bijl. Verder waren nieuwelingen Lorenzo Burnet en Jasin-Amin Assehnoun nog niet aanwezig en datzelfde gold voor de twee Peruanen in Drentse dienst.

Jong Ajax teruggedrongen

De Drentse club speelde sterk en drong Jong Ajax al snel terug op eigen helft. Van Ooijen kreeg de eerste kans, maar hij zag zijn inzet over gaan. Uit een vrije trap zorgde Veldmate halverwege de eerste helft voor de Emmer voorsprong. Hij reageerde attent nadat Hilterman het duel in de lucht won van zijn directe tegenstander.

Drie minuten na de 0-1 stond proefspeler Toufiqui aan de basis van de 0-2. Zijn pass, met buitenkant links, op Ben Scholte was fraai en datzelfde gold voor de assist van Scholte richting doelpuntenmaker Van Ooijen. Een fout van Bijleveld zorgde voor de aansluitingstreffer van Ajax (Martha), maar nog voor rust bracht Hilterman het verschil weer op twee. De nieuwe spits van FC Emmen werd onderuit gehaald in de zestien en benutte vervolgens zelf de strafschop.

Snelle 1-4

Direct na rust maakte Bijleveld zijn fout meer dan goed door binnen veertig seconden een voorzet op maat af te leveren op Hilterman, die zijn tweede van de middag maakte (1-4). Daarna begon aan beide kanten het grote wisselen en gebeurde er niets noemenswaardigs meer, al schoot Carty nog wel een keer in het zijnet. Aan de andere kant werd de verdediging van Emmen nauwelijks op de proef gesteld.

Opstelling FC Emmen: Brouwer, Apau (60. Essers), Miguel, Veldmate (46. Luzayadio), Hardeveld (60. Landfeld), Bernadou (46. El Azzouzi), Bijleveld (75. Dijk), Scholte (75. Mendes), Toufiqui (75. Mansaray), Van Ooijen (60. Carty) en Hilterman (60. Caciano)

Basisopstelling Jong Ajax: Gorter, Regeer, Yaha, Rensch, Salah Eddime, Fitz-Jim, Warmerdam, Hlynsson, Rasmussen, Hansen en Martha

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen oefenduel voorbereiding Jong Ajax
Deel dit artikel: