Dost heeft eerste prijs alweer binnen met Club Brugge

Dost in actie tijdens de Supercup
Bas Dost in actie tijdens de Super Cup van België © ANP / Belga Photo / Kurt Desplenter
VOETBAL - Bas Dost heeft zijn eerste prijs van het seizoen alweer te pakken. Met Club Brugge won de voormalig spits van FC Emmen de Belgische Super Cup. De landskampioen won met 3-2 van bekerwinnaar Racing Genk, de club van trainer John van den Brom.
In het Jan Breydel Stadion in Brugge waren 10.000 supporters welkom.
Genk opende kort voor rust de score. Mike Trésor, onlangs overgenomen van Willem II, stond aan de basis van de aanval die uiteindelijk leidde tot de treffer van Theo Bongonda. Brugge maakte in blessuretijd van de eerste helft gelijk. Matej Mitrovic kopte raak uit een hoekschop.
Na rust ging het snel. De Nederlandse jeugdinternational Noa Lang kreeg een strafschop en benutte die zelf. In de 50e minuut volgde de 3-1 van Clinton Mata, die de bal via de lat en doelman Maarten Vandevoordt in het doel werkte. Genk wist nog wel tegen te scoren, maar deed dat pas na het verstrijken van de reguliere speeltijd. De treffer kwam op naam van de Finse invaller Jere Uronen.
Dost werd overigens een kwartier voor tijd gewisseld.
In België start volgend weekend al de competitie voor de clubs op het hoogste niveau.