Lukkien tevreden over spel, zege en proefspelers

VOETBAL - Natuurlijk was de eindstand tegen Jong Ajax niet leidend, maar de 4-1 zege was wel een prettige bijkomstigheid van een nuttige oefenwedstrijd op De Toekomst. "Met name in het eerste uur hebben we het goed gedaan", aldus Dick Lukkien.

De trainer van FC Emmen zag terug wat hij wilde zijn: een goed spelidee, met hoog druk zetten zonder bal en aan de bal veel kansen creëren. "Maar we moeten ook kritisch zijn en ik vind dat we Jong Ajax nog meer pijn hadden kunnen doen."

Over de proefspelers was Lukkien ook content. Mitch Apau lijkt eigenlijk al geen twijfelgeval meer. De Franse verdediger Arnaud Luzayadio deed het volgens de oefenmeester tijdens de trainingen beter dan tegen Jong Ajax, maar scoorde ook nog een ruime voldoende en diens landgenoot Azzedine Toufiqui (de linksbenige middenvelder, die matig begon maar daarna goed speelde) typeert Lukkien als een speler met klasse.

De overige proefspelers (Clint Essers, Rui Mendes en Nawaaz Landfeld) speelden eigenlijk te kort voor beoordeling al vond Lukkien dat Essers het prima deed op een positie waar hij normaliter niet speelt.

Meer over Jong Ajax - FC Emmen:

Deel dit artikel: