Assenaar Marcello Beuker gaat avontuur aan bij HJK Helsinki

VOETBAL - Assenaar Marcello Beuker heeft een contract getekend bij de Finse topclub HJK Helsinki. De 21-jarige vleugelverdediger doorliep een proefperiode bij het tweede team succesvol, waardoor hij sowieso voor vier maanden mag blijven.

Beuker kwam in zijn jeugdjaren uit voor ACV uit Assen, en werd daarna opgepikt door eredivisionist SC Heerenveen. Daar was hij twaalf jaar lang actief. Ook kwam Beuker uit voor het nationale voetbalelftal onder 15 jaar.

Blessure

Tijdens deze periode raakte het Asser talent geblesseerd. Maar Beuker revalideerde, en werd dit jaar klaargestoomd voor een terugkeer. Hij is inmiddels weer topfit en gaat zijn voetbalcarrière dus voortzetten bij HJK Helsinki, dat al dertig keer landskampioen werd.

Beuker had ook de mogelijkheid om te verkassen naar een club in de Keuken Kampioen Divisie. Maar de Assenaar kiest dus voor een buitenlands avontuur. Mochten de prestaties van de verdediger HJK Helsinki wederom bevallen, wordt de contractduur van vier maanden verlengd en blijft Beuker nog langer actief in de hoofdstad van Finland.

Deel dit artikel: