Ralf Schumacher komt naar Jack's Racing Day in Assen

AUTO-/MOTORSPORT - Zesvoudig Grand Prix Formule 1-winnaar Ralf Schumacher komt zaterdag 7 en zondag 8 augustus naar Jack's Racing Day op het TT Circuit in Assen.

De nu 46-jarige Duitser en jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt er herenigd met de F1-bolide van het Toyota fabrieksteam waarmee hij van 2005 tot en met 2007 actief was in het FIA Formule 1 wereldkampioenschap.

'Nog nooit op Assen'

Ralf Schumacher reed 182 Formule 1 Grand Prix races voor de teams van Jordan, Williams en Toyota en stond 27 keer op het podium. Bij het fabrieksteam van Toyota sloot hij in 2007 zijn Formule 1-loopbaan uiteindelijk af. Ralf is nog steeds betrokken bij de Formule 1 als expert en co-commentator voor Sky Sport.

Zijn broer Michael reed al eens heimelijk op een Superbike op het TT Circuit, maar Ralf is nog nooit in Assen geweest. "Ik ken Assen alleen van televisie en natuurlijk van de verhalen van andere coureurs en fans."

Jack's Racing Day

Er zijn in het weekend van 7 en 8 augustus ruim 35.000 bezoekers per dag welkom bij Jack's Racing Day op het TT Circuit. Vorig jaar moest de Gamma Racing Day nog genoegen nemen met 10.000 bezoekers per dag. Toeschouwers zijn alleen welkom als ze op hun coronacheck-app een QR-code kunnen laten zien die bewijst dat ze volledig gevaccineerd zijn, een geldige negatieve test hebben of dat ze hersteld zijn van covid.

Er staan op beide dagen elf races op het programma. Casino-keten Jack's is de komende drie jaar de nieuwe naamgever van het grootste gecombineerde auto- en motorsport-evenement van Europa. Tien jaar lang was dat bouwmarktketen Gamma.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Jack's Racing Day
Deel dit artikel: