Premier Nedersaksen wil controles bij Nederlandse grens

De premier van de Duitse deelstaat Nedersaksen, Stephan Weil, heeft tegen media gezegd dat hij er voorstander van is dat de regering weer coronatests voor de reis naar Duitsland eist. Ook moet er dan weer aan de grens met Nederland worden gecontroleerd, vindt Weil. Nedersaksen grenst onder meer aan Drenthe.

Nederland staat in de Bondsrepubliek weer te boek als risicogebied.

Weil wil op zijn minst steekproeven om langs de grens vast te stellen dat de reizigers uit Nederland aantonen dat ze niet zijn besmet met het coronavirus. De maatregel moet door de federale regering snel mogelijk ingevoerd worden, vindt de deelstaatpremier.

Stijging in Bentheim

De grootste stijging van het aantal coronabesmettingen in Nedersaksen is vastgesteld in het Graafschap Bentheim. Dat is een grensgebied ten zuidoosten van Coevorden en ten noordoosten van Enschede. De gezondheidsautoriteiten hebben vandaag laten weten dat in het graafschap ruim 29 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners over een week tijd zijn vastgesteld.

Volgens Weil lijkt de nabijheid van Nederland daar een rol in te spelen. Autoriteiten in Bentheim hebben dat overigens eerder al tegengesproken. De jongste stijging van het aantal besmettingen wijten ze er aan een groepsreis die inwoners van de streek naar de Costa Brava hebben gemaakt.

Meer over dit onderwerp:
duitsland corona grenscontrole nedersaksen
Deel dit artikel: