Hoogevener krijgt werkstraf voor aanrijden wandelaar

Een 31-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld tot 150 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf voor het aanrijden van een wandelaar in Hoogeveen. Ook heeft hij een rijontzegging van één jaar gekregen.

Op de avond van 18 maart reed hij volgens de rechtbank een man aan die aan de De Vos van Steenwijklaan zijn hondje aan het uitlaten was. De auto reed 75 kilometer per uur in plaats van 50 en vloog uit de bocht. Het slachtoffer brak zijn knie en kuitbeen, moest naar het ziekenhuis en daarna lange tijd revalideren.

De rechtbank heeft de Hoogevener veroordeeld voor die aanrijding, maar ook voor het verlaten van de plaats van het ongeluk, omdat hij er meteen na de aanrijding rennend vandoor ging. Daarnaast heeft de man helemaal geen rijbewijs en had hij dus nooit mogen rijden.

Schuld afschuiven

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden probeerde de 31-jarige Hoogevener de schuld in de schoenen te schuiven van een toenmalige vriend, die die avond bij hem in de auto zat. Volgens hem zat niet hij, maar die vriend achter het stuur en was hij zelf volkomen onschuldig.

De rechtbank gelooft dat verhaal niet, omdat meerdere getuigen hebben bevestigd dat hij wel degelijk de chauffeur was en vaker asociaal reed. De rechters nemen hem kwalijk dat hij de man heeft aangereden, terwijl hij ook nog geen rijbewijs had. Dat hij er ook nog vandoor ging toen de wandelaar gewond op de stoep lag, noemt de rechtbank "zeer kwalijk."

Zijn vriend bleef bij het slachtoffer en belde 112. Hij vertelde de politie ook dat de 31-jarige man de chauffeur was.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 Hoogeveen rechtbank aanrijding
Deel dit artikel: