SC Erica moedeloos door vernielingen: 'Het gaat van kwaad naar erger'

Vernielde dug-outs en containers, ingegooide tribuneruiten en bekladdingen met hakenkruizen. Bij SC Erica praten ze het liefst gewoon over voetbal, maar de vernielingen waar Sportpark De Veenschappen de afgelopen weken onder gebukt gaat, zorgen dat het bestuur van de voetbalvereniging hele andere dingen aan het hoofd heeft.

"Het is echt iets van de laatste periode", constateert voorzitter Jan Jeuring. Hij vermoedt dat jongeren het onderkomen van SC Erica gebruiken om rond te hangen en blijkbaar gaat dat gepaard met de nodige vernielingen. En daar baalt hij stevig van. "Wij willen namelijk een open sportpark zijn", zegt hij, terwijl hij naar een aantal jongens wijst dat op het kunstgrasveld een balletje trapt. "Maar we willen niet dat de boel vernield wordt, want daar is een open sportpark niet voor bedoeld."

Oogje in het zeil houden

"Het gaat van kwaad naar erger", vervolgt Jeuring. Met het bestuur werd daarom besloten om de leden van de club op te roepen om een extra oogje in het zeil te houden. "Als je 's avonds een rondje loopt met de hond, ga dan vooral even langs het sportpark om te kijken wat zich daar afspeelt", zegt hij. Nog liever heeft Jeuring dat de daders zelf tot inkeer komen.

Op het sportpark hangen op sommige plekken ook camera's om te registreren wat er allemaal gebeurt, maar dat heeft nog niet geleid tot de daders van de vernielingen. Betere camera's plaatsen om deze jongeren - die al eerder op beeld werden vastgelegd - herkenbaar te krijgen is volgens Jeuring de volgende stap, al hoopt hij dat het niet nodig is. "Hopelijk lezen ze onze oproep ook en denken ze: o, dit kunnen we beter niet doen. Ze duperen er veel mensen mee."

Meer over dit onderwerp:
vernielingen voetbal Erica SC Erica
Deel dit artikel: