Drenthe blijft rood op Europese coronakaart

ingang teststraat coronacentrum Assen
Een teststraat © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Drenthe blijft op rood staan op de Europese coronakaart van het ECDC, de Europese evenknie van het RIVM.
De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel kleuren nu donkerrood op de kaart met coronagevallen in Europa. Dat betekent dat er bijzonder veel mensen positief zijn getest in de afgelopen twee weken. Groningen stond al op het hoogste niveau en blijft daar staan.
Naast Drenthe blijven ook Zeeland, Limburg, Friesland en Flevoland op rood staan. Een paar weken geleden stond Nederland grotendeels nog op groen, de gunstigste kleur, met hier en daar een oranje vlek.

Mogelijk strengere regels vakantiegangers

De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft donderdag de gegevens achter de kaarten bijgewerkt. Andere landen kunnen naar aanleiding van de kaart strengere regels invoeren voor Nederlandse vakantiegangers. Zo zou Duitsland kunnen besluiten dat Nederlanders alleen nog het land in komen als ze aan de grens een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs kunnen laten zien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.