Afgesplitste Emmer afdeling 50Plus verandert toch weer van naam

De Emmer afdeling die zich afsplitste van de landelijke partij 50Plus is toch weer van naam veranderd. 50P-Emmen wordt nu Vitaal-Emmen.

De partij kreeg vanaf het begin af aan al vragen of hun gekozen naam 50P-Emmen toch niet te veel op de naam van 50Plus leek. Fractievoorzitter Johan Grethe ontkende dat stellig, maar is nu toch samen met de fractie tot inkeer gekomen.

"We hebben toch besloten de naam te veranderen om misverstanden te voorkomen", zegt Grethe nu. "We zijn bij de notaris geweest deze week en alles is nu rond."

Gekrakeel

In juni liet de Emmer fractie van 50Plus weten ophouden te bestaan. Grethe en acht andere partijgenoten braken met de landelijke moederpartij. "Door allerlei interne onenigheden heeft 50Plus zich landelijk bezien in een positie gebracht die weinig perspectief biedt voor de toekomst", lichtte hij het besluit toe.

50Plus heeft momenteel geen zetels in de Tweede Kamer. Bij de laatste verkiezingen haalde de landelijke ouderenpartij slechts een zetel binnen. Deze raakten ze echter weer kwijt toen lijsttrekker Liane den Haan met slaande deuren vertrok.

Het tegenvallende verkiezingsresultaat (de partij verloor drie zetels) werd haar door het stichtingsbestuur in de schoenen geschoven. Den Haan had het stokje overgenomen van Henk Krol, die was opgestapt na onenigheid.

Het aanhoudende gekrakeel binnen de partij en de daaropvolgende afbrokkeling van de politieke slagkracht hebben volgens Grethe hem en zijn fractie ertoe aangezet deze drastische stap te zetten.

'Weer tegenaan'

"Vanaf september, na het reces, gaan wij er weer volop tegenaan", zegt de fractievoorzitter van Vitaal-Emmen. "Wij zijn er voor iedereen in Emmen."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen gemeente Emmen
Deel dit artikel: