Gijs Broeksma eindigt als veertiende in eerste wedstrijd op Olympische Spelen

HANDBOOGSCHIETEN - Gijs Broeksma uit Ruinen is er op de Olympische Spelen in Tokio niet in geslaagd om de andere Nederlandse mannen achter zich te laten in de rankingsronde. De handboogschutter moest zijn meerdere erkennen in Steve Wijler en Sjef van den Berg.

Dat betekent dat Broeksma geen duo vormt met Gabriela Schloesser in de gemengde landenwedstrijd. Die plek wordt ingenomen door Limburger Wijler, die met 72 pijlen 675 punten bij elkaar schoot, goed voor een zesde plek. Broeksma eindigde met 667 punten als veertiende, Van den Berg (670) werd achtste. De Koreaan Kim schoot het beste in de brandende zon, hij pakte 688 punten.

De teamleiding had bepaald dat degene die het beste zou presteren in de zogeheten rankingsronde, op basis waarvan de indeling van de knock-outwedstrijden wordt gevormd, in de gemengde wedstrijd mag uitkomen met Schloesser.

Kansen

Voor Broeksma zijn er later in het toernooi nieuwe kansen. De drie Nederlandse mannen doen maandag mee aan de landenwedstrijd, waar ze als kanshebber voor een medaille worden gezien.

Vanaf dinsdag begint de individuele wedstrijd op het Yumenoshima Park in Tokio, waar Broeksma ook aan meedoet.

Lees ook:

Deel dit artikel: