Stelling: Mijn volgende auto is elektrisch

Elektrische en hybride auto's zijn aan een opmars bezig. Een derde van de nieuwe wagens die afgelopen kwartaal verkocht werd in de Europese Unie is deels of volledig elektrisch.

Het aandeel nieuw verkochte Europese auto's dat rijdt op een fossiele brandstof neemt logischerwijs dus af, meldt Europese autobrancheorganisatie ACEA. De sterkste toename afgelopen maanden was te zien bij de plug-in hybride auto. Die combineert een verbrandingsmotor met een elektrische motor die met een stekker kan worden opgeladen. Daarvan gingen er op jaarbasis ruim drie keer meer de deur uit.

De volledig elektrische auto kende ook een sterke toename en werd ruim 200.000 keer aangeschaft. Het marktaandeel van deze variant is in een jaar tijd verdubbeld tot 7,5 procent. De populairste elektrische auto blijft de hybride variant zonder stekker. Die werd ruim 500.000 keer op kenteken gezet en was goed voor bijna 20 procent van de nieuwe auto's.

Stelling

Wat doe jij als je een nieuwe auto aanschaft? Ga je mee in de Europese trend, als je dat nog niet gedaan hebt? Of zweer je bij de benzine- en dieselauto?

Meer over dit onderwerp:
Stelling Elektrisch rijden
Deel dit artikel: