Bronzen plak op Spelen gaat nét aan neus Nederlandse boogschutters voorbij

HANDBOOGSCHIETEN - Gijs Broeksma heeft met de Nederlandse boogschutters net naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen. In het team met Steve Wijler en Sjef van den Berg werd de strijd om brons tijdens een shoot-off van Japan (4-5) verloren.

Van den Berg kreeg in de vierde set de kans om Oranje de winst te bezorgen, maar zijn pijl vloog in de 8 in plaats van in de benodigde 9 of 10. In de shoot-off schoten beide landen met drie pijlen 28 punten bij elkaar, maar omdat de laatste Japanse pijl in het midden van de 10 belandde, ging het brons naar het gastland.

'Gevochten voor wat we waard zijn'

Broeksma, Wijler en Van den Berg hadden zich als tweede geplaatst voor de landenwedstrijd en behoorden daarin tot de favorieten, maar ze waren in de halve finales kansloos tegen Taiwan (0-6). Tegen Japan werd een hoger niveau gehaald dan tegen Taiwan, maar goed voor eremetaal was dat niet. Ondanks dat de koppen vooraf nog goed bij elkaar waren gestoken, zei Broeksma na afloop.

"We zeiden tegen elkaar: het is nu alles of niets", blikt Broeksma terug. "Vechten is wat we wilden doen en dat hebben we gedaan. We hebben gevochten voor wat we waard zijn, maar dat was helaas niet genoeg vandaag."

Lees ook:

Deel dit artikel: