Taakstraf voor man na worsteling met agenten tijdens inbeslagname hond

De politierechter in Assen heeft een 42-jarige Zuidlaarder veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur omdat hij zich verzette bij zijn aanhouding en daarbij drie agenten mishandelde. Naast de taakstraf wacht hem twee weken voorwaardelijke celstraf, als stok achter de deur.

Op 14 april werd de agressieve hond van de man in beslag genomen, maar de eigenaar weigerde het dier af te staan. Hij verzette zich daarbij zo hevig, dat er tussen de man en de drie agenten een worsteling ontstond. Daarbij werd ook huisraad vernield. De man probeerde een vinger van een agent af te klemmen, sloeg twee andere agenten en werd uiteindelijk geboeid afgevoerd. Daarna werd de hond meegenomen. Eenmaal op het bureau beledigde hij de agenten.

Eigenaar voldoet niet aan muilkorfplicht

De hond in kwestie, een kruising tussen een Duitse herdershond en een Boerboel, moest vanwege eerdere ernstige bijtincidenten op last van de gemeente gemuilkorfd en aangelijnd worden uitgelaten, maar de eigenaar lapte de muilkorfplicht aan zijn laars. Wijkbewoners belden met de gemeente en met de politie, omdat zij vreesden dat de hond een kind of een ander dier zou bijten.

De Zuidlaarder heeft een fors strafblad waarop veelal diefstallen en geweldsdelicten staan. Hij verscheen vandaag niet op zitting om zijn kant van het verhaal te doen. Wat er verder met de hond gebeurd is, werd niet bekendgemaakt.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tynaarlo Rechtbank Zuidlaren
Deel dit artikel: