Tweede nederlaag voor beachvolleybalduo Stam en Schoon

ANP-434410380
Stam (r) en Schoon tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland © AFP / Angela Weiss
BEACHVOLLEYBAL - Beachvolleybalsters Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon hebben ook in hun tweede olympische wedstrijd een nederlaag geleden. Het Nederlandse duo verloor in twee sets van het Zwitserse duo Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré met 20-22 18-21.
In de eerste set verspeelde het Nederlandse team vijf setpoints op 20-15. In de tweede set behielden de Zwitserse vrouwen, die regerend Europees kampioen zijn, steeds een kleine voorsprong. Ondanks twee verliespartijen kunnen Stam en Schoon zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Daartoe moeten ze overmorgen het Duitse koppel Karla Borger en Julia Sude verslaan.

Eerste wedstrijd ook verloren

De eerste wedstrijd verloor Nederland van het Canadese koppel Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 16-21 14-21. Dat was geen schande, want de tegenstanders zijn de regerend wereldkampioenen en als eerste geplaatst in Tokio.
De 22-jarige Stam en 19-jarige Schoon maken in Tokio hun olympische debuut. Het tweetal plaatste zich voor Tokio vorige maand, door de Continental Cup Final in Scheveningen te winnen.