Autoriteiten Japan leggen beachduo Stam en Schoon beperkingen op

De Japanse autoriteiten hebben een aantal sporters en begeleiders die op een inmiddels veelbesproken KLM-vlucht naar Tokio zaten, met daarin vijf later positief op corona geteste leden van TeamNL, alsnog tot 'close contact' benoemd. Onder hen bevinden zich de beachvolleybalsters Katja Stam uit Klijndijk en haar duopartner Raïsa Schoon, die na hun wedstrijd van vandaag bevestigden dat hun een aantal beperkingen is opgelegd.

"We mogen sinds gisteren alleen nog van de kamer om te trainen of voor onze wedstrijden", vertelt Stam, die liet weten dat de maatregelen tot zondag duren. Dan is de periode van veertien dagen na de vlucht van 17/18 juli voorbij.

Grootste deel groep terug in Nederland

NOC*NSF bevestigt de maatregel van de Tokyo Health Authority. "Het overgrote deel van de groep die nu tot close contact is verklaard, is inmiddels volgens planning teruggekeerd in Nederland. Wat de sporters in Tokio betreft, gaat het alleen nog om het duo Stam/Schoon", meldde een woordvoerder. "Verder gaat het in Tokio nog om enkele begeleiders en een communicatiemedewerker. In totaal betreft het zeven leden van TeamNL die onder deze maatregel vallen."

Vijf van de zeven leden van TeamNL die positief testten op corona, zaten in de bewuste vlucht, onder hen skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en roeier Finn Florijn. Zij verblijven in het zogenoemde quarantainehotel.

Dit weekend opnieuw in actie

Stam en Schoon weten sinds vanochtend dat ze nog een tijdje in Tokio blijven. Door hun winst van het Duitse duo Borger en Sude staan ze op derde plaats in hun poule. De twee komen zaterdag of zondag opnieuw in actie.

Lees ook:

Deel dit artikel: