Fietsers maken dankbaar gebruik van fietspad Kniphorstbos na vernieling

Fietsers maken dankbaar gebruik van het fietspad na de vernielingen van het hekwerk.
Fietsers die de borden negeren en 'gewoon' over het eigenlijk afgesloten fietspad fietsen. © RTV Drenthe/Marcel Drent
Het hekwerk rond het betonnen fietspad door de Strubben Kniphorstbosch tussen Anloo en Schipborg is afgelopen weekeind vernield. Het fietspad werd begin dit jaar door de gemeente Aa en Hunze zonder vergunning aangelegd.
De Strubben Kniphorstbosch is historisch waardevol en volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn door de aanleg van het fietspad mogelijk archeologische voorwerpen verloren gegaan. Om dat te onderzoeken werd het pad twee weken geleden afgesloten. Dit onderzoek zou ongeveer tot september duren en tot die tijd zou het fietspad dicht moeten zijn.
Nu het hek is verdwenen maken veel fietsers inmiddels weer dankbaar gebruik van het fietspad. "Ik had helemaal niet het idee dat het was afgesloten", vertelt een fietser. "Er staan wel borden, maar ik dacht dat deze voor het weekend waren weggehaald." Twee andere fietsers begrijpen wel dat het hekwerk is weggehaald. "Nu het fietspad er ligt wil je er ook gewoon gebruik van kunnen maken."
Fietsers maken dankbaar gebruik van fietspad Kniphorstbos na vernieling

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.