FC Emmen-sponsor EasyToys betaalt tienduizend euro voor fluitje van Kuipers

Seksspeeltjesbedrijf EasyToys van ondernemer Eric Idema uit Annen heeft in een veiling voor het goede doel het hoogste bod uitgebracht op een scheidsrechtersfluit. De sponsor van FC Emmen had 10.100 euro over voor de fluit waarmee topscheidsrechter Björn Kuipers onder meer zijn afscheidswedstrijd floot.

Het geld van het door EasyToys uitgebrachte bod gaat naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Die keuze is niet zonder reden. De dochter van Kuipers heeft ook hulp gehad van de specialisten van het ziekenhuis.

"Ik vind het supergaaf dat jullie zoveel geld voor de fluit hebben betaald", zei Kuipers toen in De 538 Ochtendshow bekend werd gemaakt hoeveel geld het fluitje had opgebracht. De Oldenzaler nam zaterdag afscheid als scheidsrechter met het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV. "Ik doe er ook het shirt bij dat ik gedragen heb in de wedstrijd."

Het fluitje dat geveild is, heeft Kuipers ook gebruikt op het EK van 2016, het WK twee jaar later en ook het afgelopen EK, inclusief de finale.

Deel dit artikel: