GL Tynaarlo wil blauwe zone in centrum Zuidlaren om parkeerdruk te verminderen

Stationsweg Zuidlaren Centrum
De Stationsweg in Zuidlaren © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Een blauwe parkeerzone in Zuidlaren? GroenLinks ziet er wel wat in. Op die manier hoopt de partij dat de parkeerdruk in het centrum minder wordt. Want sommige auto's staan daar de hele dag geparkeerd.
Klaas Kuipers van GroenLinks Tynaarlo ziet het gebeuren: soms staan er auto's al om half negen 's ochtends aan de Stationsweg en om half 7 's avonds staan ze er nog. "Dan kun je al bijna raden van wie die auto's zijn", zegt Kuipers doelend op de mensen die in het centrum werken. "Een ondernemer benaderde mij laatst. Hij zei: ik kom 's ochtends aan op de fiets, maar dan hebben collega's en andere ondernemers de parkeerplekken ingenomen. Dan rijden de klanten door naar Hoogezand."
Juist omdat het parkeren al jaren een knelpunt is bij de Stationsweg, zijn er extra parkeerplekken op de parallelle straat Het Achterom. "De gedachte was dat winkeleigenaren en hun personeel vooral van deze parkeermogelijkheid gebruik zouden maken om het winkelend publiek ruimte te bieden aan de voorzijde van de winkels", meent het raadslid.
Om Zuidlaren een gezellig en aantrekkelijk winkelgebied te laten zijn, moet er volgens GroenLinks snel iets gebeuren. De partij vraagt het college of het in gesprek wil gaan met de ondernemers. Een mogelijke oplossing is volgens Kuipers een blauwe zone: Zo'n zone geeft lucht, want dan moeten langparkeerders andere plekken zoeken om te parkeren. Betaald parkeren ziet hij overigens niet zitten, de parkeerdrukte moet gereguleerd worden en er moet worden gezorgd voor doorstroming.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.