Zedenzaak dansschool Groningen voor rechter: ook Drents slachtoffer

De dansschool in Groningen
De dansschool in Groningen © ANP
De rechtbank trekt deze week drie dagen uit voor de behandeling van de zaak tegen de 38-jarige eigenaar-trainer van Groningen Dance Center. Khalid A. wordt verdacht van het verkrachten, aanranden en pogingen daartoe van jonge leerlingen van die dansschool. Er liggen dertien aangiftes tegen de man, waaronder van een slachtoffer uit Hoogeveen.
De meisjes waren op één na minderjarig en dit begon volgens het Openbaar Ministerie (OM) in 2015. Vorig jaar op 8 september werd de man aangehouden en sindsdien zit hij vast. Hij zou de meisjes met name hebben misbruikt tijdens het stretchen. Zonder zijn hulp konden zij niet uit de split- of spagaathouding komen. Ze konden toen geen kant op. Ondertussen beloofde hij hun grote danscarrières. Sommige slachtoffers werden volgens het OM meermalen misbruikt. Dit zou tijdens en buiten de lessen zijn gebeurd.
Khalid A. runde de dansschool vanaf 2004. Na zijn aanhouding is de school overgenomen door personeelsleden en is er een nieuwe leidinggevende.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.