Anna van der Breggen ontvangt erepenning van de stad Zwolle

Wielrenster Anna van der Breggen heeft vandaag de erepenning van de stad Zwolle ontvangen. De olympische medaillewinnaar, die tegenwoordig in Meppel woont, is erg trots op de prijs.

"Heel bijzonder om deze erepenning uit handen van burgemeester Peter Snijders te krijgen", zegt Van der Breggen tegenover RTV Oost. "Dit seizoen staat in het teken van mijn afscheid en ik vind het leuk om dat op deze manier en bij deze gelegenheid ook in mijn eigen stad te kunnen doen."

Einde carrière

Van der Breggen maakte vorig jaar bekend dat ze na dit seizoen stopt als renster binnen de professionele wielersport. Ze gaat aan de slag als ploegleider bij haar huidige team SD Worx. "Ik blijf dus wel actief binnen het wielrennen, maar ik denk dat een begeleider wel heel wat anders is dan het zijn van een topsporter. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit om die verandering te ondergaan."

De bronzenmedaillewinnares op de tijdrit van de Spelen in Tokio gaat een geschikte plek zoeken voor de erepenning in haar huis in Meppel. "Hij zal zeker niet in de la belanden. Dit is natuurlijk wat anders dan het winnen van een wedstrijd. Het is ook wat burgemeester Snijders tijdens de uitreiking zei: je staat er niet altijd bij stil dat je ook een voorbeeldfunctie hebt en ik denk dat deze erepenning daar naar verwijst."

Goedgevulde prijzenkast

Naast de erepenning, die Van der Breggen naar eigen zeggen bijzonder vindt, heeft de renster in haar carrière meer gewonnen. Zo pakte ze de eerste prijs tijdens diverse Wereld- en Europese kampioenschappen, wielerklassiekers en werd ze olympisch kampioen op de weg tijdens de Spelen van 2016.

Deel dit artikel: