Belastingkantoor in centrum Emmen in de verkoop

Belastingkantoor Emmen Dalipassage
Het gaat om het kantoorgedeelte wat zich achter de 'toren' bevindt die momenteel verbouwd wordt tot wooncomplex. © RTV Drenthe / Rien Kort
Het Rijksvastgoedbedrijf start binnenkort met de openbare verkoop van het voormalige belastingkantoor aan de Dalipassage 17 te Emmen. Dit was een van de twee panden in Emmen waar de Belastingdienst tot twee jaar geleden kantoor hield.
De eerste, het uit 1964 stammende gebouw langs het Raadhuisplein, wordt momenteel verbouwd tot appartementencomplex met ruim 80 woningen.
Daar pal achter staat het tweede kantoor dat in 1976 werd gebouwd. Het gebouw bestaat uit vijf bouwlagen. De winkelruimtes op de begane grond en de eerste verdieping horen niet bij de verkoop. De totale oppervlakte is ruim 3.000 vierkante meter.

Biedboek

Het Rijksvastgoedbedrijf bereidt de verkoop op dit moment nog voor. "Er is nog geen biedboek beschikbaar en het is op dit moment nog niet mogelijk een bieding uit te brengen." Wat het gebouw precies moet opbrengen, is ook nog niet bekend.

Compact centrum

De gemeente Emmen stuurt de laatste jaren aan op het compacter maken van het winkelcentrum. Met subsidies kunnen winkels omgezet worden naar woningen.
Het gebied waarin het belastingkantoor zich bevindt, grofweg tussen het Mondriaanplein en het Raadhuisplein in, kampt al geruime tijd met leegstand.
Wat wethouders Jisse Otter en Guido Rink betreft is het maken van woningen in de panden een mogelijke oplossing voor het probleem. Alles valt of staat echter met wat pandeigenaren zelf willen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.