Stelling: De overheid moet meer geld vrijmaken voor elektrisch rijden

Een subsidie voor het kopen van een tweedehands elektrische auto blijkt populair. De 13,5 miljoen euro die de overheid beschikbaar stelde voor dit jaar, is al op. Moet de overheid meer autokopers stimuleren om over te gaan op elektrisch?

De overheid wil met het beschikbaar stellen van subsidie zorgen dat niet alleen mensen die een nieuwe auto kopen of zakelijk rijden steun krijgen als ze voor een elektrische auto kiezen, maar ook kopers van een tweedehandsauto. Dit jaar kregen daarom 6.750 mensen 2000 euro en daarmee is de pot voor dit jaar leeg. Volgend jaar liggen er weer miljoenen klaar voor autokopers, dan is er 18,3 miljoen euro beschikbaar.

De ANWB en BOVAG willen dat de overheid doorgaat met het stimuleren van de koop van elektrische auto's. Regelingen voor komende jaren moeten naar voren worden gehaald, zodat iemand die nu een auto koopt ook aanspraak maakt op subsidie. In totaal had het Rijk 252 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor dit soort regelingen tot en met 2025.

Stelling

Is dat voldoende? Doet de Rijksoverheid genoeg om elektrisch rijden te stimuleren? Of moet het Rijk dit jaar extra geld vrijmaken om elektrisch rijden te stimuleren en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen?

Meer over dit onderwerp:
Stelling Duurzaamheid Elektrisch rijden
Deel dit artikel: