Supermarkteigenaar Rolde wil in najaar 2022 beginnen met nieuwbouw

Het heeft lang stilgelegen, maar er is weer beweging rondom de uitbreidingsplannen van de PLUS-supermarkt aan de Grolloƫrstraat in Rolde. Er is bodemonderzoek uitgevoerd en de bouwaanvraag staat op het punt om te worden verstuurd.

Een voorzichtige opluchting voor inwoners van Rolde, die al meer dan twee jaar geconfronteerd worden met een kale plek recht in het dorpshart. Begin 2019 ging daar Hotel Erkelens tegen de vlakte om ruimte te maken voor uitbreiding van de supermarkt, maar sindsdien is het akelig stil.

Dezelfde plannen

Tot vorige week, toen inwoners via een digitale vergadering op de hoogte werden gebracht van de hernieuwde plannen. Daar is volgens architect Silvester Adema weinig aan veranderd ten opzichte van drie jaar geleden, toen de plannen voor het eerst werden gepresenteerd. De huidige supermarkt moet tegen de vlakte en maakt plaats voor een gebouw van zo'n 1600 vierkante meter met een grotere parkeerplaats.

Eigenaar Chris Marinus laat weten dat de onzekerheid rondom het coronavirus voor vertraging heeft gezorgd, maar nu toch echt te willen gaan bouwen. "Het liefst beginnen we volgende week al, maar eerst moet alles nog door de gemeentelijke molen. Hopelijk kunnen we volgend jaar na de zomer starten met de bouw", vertelt Marinus.

De supermarkt hoeft volgens de eigenaar waarschijnlijk niet dicht tijdens de bouw. Eerst wordt het nieuwe pand neergezet op het voormalige terrein van Hotel Erkelens, daarna wordt het huidige gebouw gesloopt. Op de oude plek komen parkeerplaatsen.

'Redelijk positief'

Voorzitter Ben Ernens van Dorpsbelangen Rolde is redelijk positief nu er weer wat gebeurt op het inmiddels overwoekerde terrein van Hotel Erkelens. "Er zit een klein beetje schot in de zaak en daar ben ik blij mee. Laten we hopen dat er nu ook mee wordt doorgezet", zegt Ernens.

Voordat het zover is, moet de bouwaanvraag van Adema Architecten goedgekeurd worden door de gemeente Aa en Hunze. Adema: "Dat wordt nog een heel traject, maar we mogen in ieder geval weer aan de slag van onze opdrachtgever. En ik verwacht dat we er dit keer echt mee verder kunnen."

Lees ook:

Deel dit artikel: