Eric Idema van EasyToys neemt erotiekwinkel Christine le Duc over

EQOM Group, de eigenaar van seksspeeltjesbedrijf EasyToys, heeft erotiekwinkelketen Christine le Duc overgenomen. Ook Kondomeriet, een Noors bedrijf dat seksspeeltjes verkoopt, komt in handen van EQOM.

Eric Idema uit Annen is naast directeur van EasyToys ook voorzitter van de EQOM Group. Met de overname wil hij in 2025 niet alleen Europees marktleider zijn, maar ook zijn uitgegroeid tot wereldspeler op het gebied van sexual wellness. Er wordt gestreefd naar een totale omzet van een half miljard euro. "Samen kunnen we de nog altijd heersende taboes voor eens en voor altijd doorbreken zodat straks iedereen tussen de Noordkaap en Key West een seksspeeltje van ons in het nachtkastje heeft liggen."

Stijgende omzet

Door de overname van zowel Christine le Duc als Kondomeriet stijgt de totale omzet van EQOM van honderd miljoen vorig jaar naar 160 miljoen euro in 2021. In totaal heeft het bedrijf nu meer dan 300 werknemers. Wat EQOM heeft betaald voor de overnames, is niet bekendgemaakt.

Het bedrijf EasyToys van Idema genoot landelijke bekendheid vanwege de rel over het shirtsponsorschap van FC Emmen. De KNVB wilde dat in eerste instantie niet toestaan, omdat ook kinderen het shirt met EasyToys erop zouden dragen. Uiteindelijk stond de KNVB de sponsoruiting toch toe.

Coronacrisis

Dat het EasyToys zelf al langer voor de wind gaat, bleek uit de jaarcijfers van 2020. Het erotiekbedrijf behaalde een omzet van 65 miljoen euro, een hoogtepunt. EasyToys kreeg er vorig jaar 440.000 nieuwe klanten bij en die zorgden voor 10 procent meer inkomsten. De coronacrisis had een groot aandeel in het bereiken van een recordomzet.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Annen Eric Idema Erotiek EasyToys
Deel dit artikel: