Dick Lukkien: 'Dit duel kan je niet verliezen, maar het lukt ons wel'

Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'We spelen een wedstrijd die we niet kunnen verliezen en toch presteren we het' © RTV Drenthe
VOETBAL - De balans na vijf duels is ver beneden peil. FC Emmen was weliswaar vier keer beter dan de opponent, had ook vier keer beduidend meer balbezit, maar staat op slechts 4 punten. Ook tegen Helmond Sport gisteravond resulteerde liefst 67% balbezit niet in een resultaat. Tot ontsteltenis van trainer Dick Lukkien.
"We hebben volgens mij 18 doelpogingen gehad en drie echte kansen, maar scoren niet. En aan de andere kant is de eerste echte kans raak, omdat wij een voorzet zomaar laten geven en iemand uit onze rug laten lopen die kan scoren", aldus de Veendammer.
Volgens Lukkien ontbrak het tegen Helmond Sport aan gif. Als je ziet hoe wij de goal tegen krijgen, dan is dat gewoon niet goed. Aan de andere kant vind ik dat we in principe genoeg kansen hebben gecreëerd maar ook daar geldt dat ik de overtuiging mis. Dan heb ik het over het speculeren op voorzetten, individuele acties en schoten op de goal. Daarin maken we af en toe hele vreemde keuzes."
Dick Lukkien: 'Dit duel kan je niet verliezen, maar het lukt ons wel'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.