Alcides verpulvert in eigen huis SDO

VOETBAL - Alcides had vanmiddag op eigen veld geen kind aan SDO uit Bussum. De geelhemden wonnen, na een ruststand van 2-0, met 6-1. Grote man aan de kant van de Meppelers was Leon Kooiker die de helft van de productie voor zijn rekening nam.

Door de zege staat Alcides 2e in de hoofdklasse A, achter vv Hoogeveen. Alcides heeft 4 punten uit twee duels en Hoogeveen heeft de volle buit (6 punten). Alcides deelt de tweede plek overigens met Be Quick 1887, zondag in Haren de tegenstander van de geelhemden.

Na een kwartier kwam Alcides via Ryan Luyckx op voorsprong. De nummer 10 van de thuisclub schoot droog en laag binnen vanaf zo'n 16 meter op aangeven van Nick Kuiper. Tien minuten voor rust tilde Leon Kooiker de stand naar 2-0, op aangeven van Sil Kuurman die vorige week nog de enige Meppeler treffer maakte bij HBS (1-1). Op slag van rust dacht Alcides twee keer op 3-0 te komen, maar beide goals werden afgekeurd wegens buitenspel. Beide keren was dat overigens twijfelachtig.

De wedstrijd leek vijf minuten na rust weer spannend te worden toen Desley Groenewegen uit een corner raak kopte, maar vijf minuten later bracht Kooiker (met zijn tweede van de middag) de marge weer op twee. Toen Boye Keizer halverweg de tweede helft heel simpel de 4-1 mocht binnenkoppen uit een voorzet van Kuiper was het duel gespeeld. SDO was conditioneel gesloopt en Alcides maakte dankbaar gebruik van de enorme ruimtes op het veld. Er kwamen nog twee treffers bij, maar dat hadden er zeker vier of vijf kunnen zijn. Kooiker zorgde met zijn derde goal voor de 5-1 en Kuiper sloot een prima optreden af met de zesde goal: 6-1.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Onze Club amateurvoetbal Alcides SDO
Deel dit artikel: