Supermarkten Plus en Coop gaan samen verder onder de naam Plus

Plus
Een supermarkt van Plus © NOVUM/Dirk Hol
Supermarktketen Coop verdwijnt de komende jaren uit Drenthe. Het bedrijf gaat samen verder met branchegenoot Plus. Door de fusie ontstaat het derde supermarktconcern van Nederland, achter Albert Heijn en Jumbo.
Plus heeft momenteel 9 filialen in Drenthe, Coop is met 31 winkels veel zichtbaarder in onze provincie. Het nieuwe bedrijf heeft in totaal 550 winkels in Nederland, die allemaal onder de naam Plus doorgaan. Daarmee heeft het een marktaandeel van meer dan 10 procent. Bij het nieuwe concern, dat ook Plus gaat heten, werken zo'n 40.000 mensen. Naar eigen zeggen komen er wekelijks ruim 4,5 miljoen klanten in de supermarkten van het fusiebedrijf.

Technologische vernieuwingen

Met de samenvoeging willen Plus en Coop de concurrentie beter aangaan. Daarvoor is schaalgrootte nodig, stellen ze. Ook denken ze zo meer geld te kunnen besteden aan technologische vernieuwingen. Die vernieuwingen kosten veel geld en zijn door grotere partijen makkelijker op te brengen.
Het samengaan van Plus en Coop moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouder en door de ledenraden van de twee coöperaties. Begin 2022 zou de fusie moeten worden afgerond. Hoe lang de ombouw van Coop-winkels gaat duren is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.