Wereldkampioene Anna van der Breggen meldt zich af voor EK

Van der Breggen meldt zich af voor Europees Kampioenschap wielrennen
Van der Breggen meldt zich af voor Europees Kampioenschap wielrennen © AP/Olivier Matthys
Regerend wereldkampioene Anna van der Breggen heeft zich afgemeld voor het Europees Kampioenschap wielrennen, dat zaterdag in Trentino plaatsvindt. De reden: Van der Breggen merkte dat ze tijdens de Vuelta haar niveau niet haalde.
"Ik had in Spanje gewoon niet de kracht om te volgen wanneer er hard gekoerst werd", zegt de in Meppel woonachtige wereldkampioene. Van der Breggen vindt dat ze met de vorm, waarmee ze de Spaanse etappekoers reed, niets te zoeken heeft in de Europese titelstrijd.
"Een andere renster is voor Nederland van meer waarde dan ik op het EK. Ik heb geen idee waarom ik mijn niveau niet haal. We zullen de komende dagen diverse onderzoeken doen en aan de hand daarvan bepaal ik mijn verdere programma dit jaar."
Van der Breggen is bezig aan haar laatste seizoen als professioneel wielrenster. Na dit seizoen wordt ze ploegleider bij haar huidige ploeg: SD Worx.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.