Wat vind jij: Bij één coronabesmetting een hele schoolklas naar huis sturen is onzin

Het OMT adviseert het ministerie van Volksgezondheid om per 20 september de coronamaatregelen voor het basisonderwijs te versoepelen. Dat zegt kinderarts en OMT-lid Károly Illy in Trouw.

Op honderden basisscholen in het hele land stonden vlak na de zomervakantie meteen alweer hele klaslokalen leeg, zoals vorige week in Diever en Emmen ook gebeurde. Dit nieuwe schooljaar geldt nog steeds de regel dat een hele klas moet thuisblijven als één kind positief is getest op het coronavirus. Het zorgt voor grote problemen op scholen, die al kampen met achterstanden door de coronaperiode. Behalve voor de leraren en kinderen is dit ook voor ouders zwaar: zij moeten weer zorgen dat hun kind vanuit huis onderwijs krijgt.

Maar deze moeilijkheden duren mogelijk niet lang meer: het OMT is het erover eens dat het kabinet rond 20 september verantwoord kan afkondigen dat voortaan leerlingen alleen nog moeten thuisblijven als ze in nauw contact zijn geweest met een besmet kind. Dat zegt Károly Illy, OMT-lid en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Wat vind jij? Een goed plan van het OMT of is het verstandiger het zo te laten als het nu is?

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
stelling onderwijs corona
Deel dit artikel: