RIVM: Tynaarlo heeft hoogste vaccinatiegraad in Drenthe, Hoogeveen laagste

coronaprik
Het klaarmaken van een coronavaccinatie © ANP/Hollandse Hoogte/Jeffrey Groeneweg
Tynaarlo heeft volgens het RIVM de hoogste vaccinatiegraad van Drenthe. In die gemeente is 82 procent van de volwassenen volledig ingeënt.
Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde cijfers per gemeente vrijgegeven. Gemiddeld blijkt circa 85 procent van de Nederlandse volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig. Eerder was de vaccinatiegraad onderverdeeld in blokken van steeds 20 procent.
In de RIVM-data zijn grote verschillen te zien tussen gemeenten. In de grote steden en gemeenten die deel uitmaken van de Biblebelt, ligt de vaccinatiegraad lager. Op de Waddeneilanden zijn juist zeer veel inwoners gevaccineerd.
Met een volledige vaccinatiegraad 82 procent ligt ook Tynaarlo boven het landelijk gemiddelde. In Drenthe scoren verder Noordenveld (80 procent), Aa en Hunze (79 procent) en Westerveld (78 procent) hoog. Met 69 procent is de vaccinatiegraad in Hoogeveen het laagst van Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.