Opnieuw autobrand aan de Helios in Hoogeveen

Een nieuwe autobrand heeft bewoners van de Helios in Hoogeveen afgelopen nacht opgeschrokken. Volgens de eigenaar van de bestelwagen is er sprake van brandstichting.

De man zegt videobeelden te hebben van hoe zijn auto even na vier uur vanochtend in brand werd gestoken. Van de bestelwagen bleef niets over. De technische recherche gaat vandaag onderzoek doen.

Drie maal scheepsrecht

Het is de zoveelste brand aan de Helios in Hoogeveen. Halverwege augustus wist de eigenaar van dezelfde bestelwagen nog te voorkomen dat zijn auto in vlammen op zou gaan. Vlak voor hij naar zijn werk zou gaan, ontdekte hij dat een band in brand was gestoken. Met een brandblusser wist de man zelf het vuur te blussen. Volgens de eigenaar is vorige week ook een poging gedaan zijn auto in brand te steken. Met de verwoestende brand van vannacht lijkt het met drie pogingen scheepsrecht te zijn. "Ik heb geen idee wie er een hekel aan mij heeft", zo laat de eigenaar desgevraagd weten. "Maar ik nodig ze uit om gewoon te komen praten als ze iets dwars zit. Want zo'n brand maken is gewoon gevaarlijk, er wonen ook nog andere mensen hier in de straat."

In februari en juni gingen er ook al auto's in vlammen op aan de Helios.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 Hoogeveen autobrand brandstichting Helios
Deel dit artikel: