Liveblog: FC Emmen boekt klinkende overwinning op MVV [gesloten]

VOETBAL - FC Emmen heeft de derde thuiswedstrijd van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen winnend afgesloten. En hoe, want de Drenten wisten maar liefst zeven keer het net te vinden tegen de Limburgers. Het werd 7-1.

In De Oude Meerdijk stond er geen maat op de mannen van Lukkien. De gasten kwamen halverwege de eerste helft - overigens geheel tegen de verhouding in - op 0-1 door een puike vrije trap van Sven Blummel.

Even schoot een déjà vu door het hoofd van veel Drentse supporters, maar dat veranderde snel. Al gauw trok de Drentse aanvalsleider, Jeredy Hilterman, de stand gelijk. Op slag van rust kwamen de Emmenaren op voorsprong via Rui Mendes.

Tovenaar Toufiqui

Maar het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van tovenaar Azzeddine Toufiqui. Op randje zestien schoot hij de bal met buitenkant links en via de onderkant van de lat achter doelman Thijmen Nijhuis.

Vlak na rust nam FC Emmen verder afstand van de gasten. Wederom wist Rui Mendes het net te vinden. Het werd de avond van de rechtsbuiten, want hij completeerde zijn hattrick na ruim een uur spelen (5-1).

Bergkampiaans

De eerste Drentse driepunter van dit seizoen kreeg nog een gouden randje. "Ik wist niet dat Dennis Bergkamp aan De Oude Meerdijk speelde", twitterde MVV na de zesde goal van de thuisploeg. Hilterman controleerde de bal, en speelde daarmee meteen een tegenstander uit, om de bal vervolgens onder Nijhuis door te schuiven.

Het slotakkoord was voor invaller Ben Scholte op aangeven van uitblinker Peter van Ooijen. De spelmaker bereidde meerdere goals voor vanavond en ook de laatste werd een assist voor de nummer 10. Hij legde een corner puntgaaf op het hoofd van de jongeling, die daarmee zijn eerste officiële doelpunt maakte in de hoofdmacht van FC Emmen.

NAC Breda wacht

De wedstrijd tussen FC Emmen en MVV Maastricht is hieronder terug te lezen in het liveblog. Volgende week speelt FC Emmen de uitwedstrijd bij NAC Breda. RTV Drenthe is er dan uiteraard weer bij. Zowel op de radio, als in een kersvers liveblog.

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen MVV
Deel dit artikel: