Eindelijk valt alles op zijn plek voor FC Emmen: 7-1

Mendes scoorde drie doelpunten tegen MVV
Mendes scoorde drie doelpunten tegen MVV © Lute Kiers
VOETBAL - Veel balbezit, maar te weinig goals en nog minder punten. Dat is het seizoen van FC Emmen tot vanavond in één zin samengevat. Tot vanavond inderdaad, want de Drentse club maakte in eigen huis gehakt van MVV. De thuisploeg kwam nog geheel ten onrechte op achterstand, maar schoot daarna de ene na de andere bal heerlijk binnen. De teller bleef uiteindelijk steken bij 7-1.
Door die monsterzege klimt FC Emmen van plek 18 naar plek 14, met zeven punten uit zes duels. De achterstand op koploper Excelsior is zes punten.
Met MVV trof FC Emmen, net als eerder met FC Eindhoven en Helmond Sport, een ploeg die het heerlijk vindt dat de tegenstander de bal heeft. Het leverde de Limburgers tot nu toe al 9 punten op en de zesde plek op de ranglijst.

Weer op achterstand

Ook vanavond leunde MVV weer achterover en mocht FC Emmen de bal hebben. Dat ging op zich ook prima, al bleven grote kansen (behoudens een schot in de korte hoek van Jeredy Hilterman en een poging van afstand van Peter van Ooijen) uit.
En wat tegen Helmond Sport en FC Eindhoven gebeurde, gebeurde vanavond weer: de tegenstander scoorde. In de 22e minuut schoot captain Sven Blummel een vrije bal prachtig achter doelman Michael Brouwer.

FC Emmen toont veerkracht, weergaloze goal Toufiqui

Even was FC Emmen van slag, maar dankzij een slippertje van MVV-keeper Thijmen Nijhuis werd het tien minuten voor rust gelijk. Hilterman schoot de bal onder de doelman door na een prima pass van Jari Vlak. De bal leek houdbaar, maar niet voor Nijhuis: 1-1.
Daar bleef het voor rust niet bij voor de Drentse formatie. Rui Mendes zorgde vijf minuten na de gelijkmaker voor de 2-1 en op slag van rust maakte Azzeddine Toufiqui er op een weergaloze manier (met buitenkant links en onderkant lat) 3-1 van.
Toufiqui kreeg na een paar mindere beurten als rechterspits nu de kans als aanvallende middenvelder, terwijl Rui Mendes na zijn hamstringblessure op de rechtervleugel begon. Maar de meest opvallende man in de basis was toch wel Miguel Araujo. De Peruaan maakte, na weken wachten op een nieuwe verblijfsvergunning, zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. Een sterk debuut overigens.

Heerlijke assist Van Ooijen, Hilterman schitterend

Na rust denderde de thuisploeg door, aangemoedigd door 5500 dolenthousiaste fans. De ene treffer was nog fraaier dan de ander.
Mendes kopte in de 49e minuut de 4-1 binnen, waarna de Portugees halverwege de tweede helft zijn derde mocht maken na een heerlijke assist van Van Ooijen.
Via Hilterman (zijn vijfde van het seizoen en weer was het een schitterende goal) en invaller Ben Scholte werd de eindstand op 7-1 bepaald. De enige aanvaller die niet op het scoreformulier kwam was dus Van Ooijen, al was hij er wel dicht bij. Zijn vrije bal (bij 5-1) spatte echter uiteen op de kruising.