HZVV kan niet winnen van Flevo Boys

HZVV opende de score tegen Flevo Boys
Noah ten Brinke opende de score voor HZVV © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - HZVV heeft het rijtje compleet. Na een overwinning en een nederlaag volgde vanmiddag in de hoofdklasse B een gelijkspel. In Hoogeveen werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Flevo Boys.
Door het gelijkspel komt de ploeg van trainer Rick Mulder op vier punten. HZVV staat in de middenmoot van de landelijke klasse.
Na een minuut stilte, voor drie leden van HZVV die onlangs zijn overleden, kon de thuisploeg zich geen beter begin wensen. Na amper een minuut spelen ging Flevo Boys doelman Volken Huisman op de rand van het strafschopgebied in de fout, waarna Noah ten Brinke de bal alleen maar in het lege doel hoefde te schieten, wat hij ook deed (1-0).

Op slag van rust

HZVV zakte wat in, de gasten kregen vijf corners, maar de beste kansen waren voor de ploeg uit Hoogeveen. De grootste was na achttien minuten spelen voor Ten Brinke, maar de aanvallende middenvelder verzuimde de bal binnen te glijden.
Aan de andere kant kreeg Yander Zandbergen een grote kans. Maar Zandbergen schoot de bal, oog in oog met keeper Rodney Rossink, naast. Toen iedereen aan de thee dacht, maakte Flevo Boys gelijk. Op slag van rust kopte Thomas Potters de 1-1 binnen.

Nog één grote kans

Na rust was de eerste kans weer voor de thuisclub. Maar Walter Dias Nzasi kon de Hoogeveners niet opnieuw op voorsprong schieten. In een veel mindere tweede helft viel er voor het publiek weinig te genieten. Kansen waren schaars, terwijl beide ploegen erg slordig in de passing waren.
In de slotfase kregen beide ploegen nog één grote kans, maar Giedo de Weert voor Flevo Boys en HZVV'er Walter Dias Nzasi misten alleen voor de doelman. Waardoor beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen.