Volleyballers, met Andringa, bereiken kwartfinale EK

Volleybal
In Gdansk werd Portugal in vijf sets verslagen © Piotr Matusewicz/PressFocus /NEWSPIX.PL.
VOLLEYBAL - De Nederlandse volleybalheren hebben op het Europees Kampioenschap de kwartfinales bereikt. Het team met Assenaar Robbert Andringa versloeg Portugal in vijf sets.
In het Poolse Gdansk verloor Nederland de eerste set met 22-25. Nederland herpakte zich en won de twee volgende sets met 25-22 en 26-24, maar moest de vierde set aan de Portugezen laten (20-25). In de beslissende vijfde set waren de oranjemannen met 15-13 te sterk.

Servië

Oranje was als groepswinnaar naar de achtste finales gegaan na zeges op Spanje, Noord-Macedonië, Turkije en Finland. Alleen van Rusland werd verloren. Portugal was als nummer 4 uit groep A naar de achtste finales gegaan. Nederland staat op de wereldranglijst op de 14e plek, Portugal bezet de 37e positie.
De ploeg van Roberto Piazza speelt in de kwartfinale tegen Europees kampioen Servië dat Turkije na een vijfsetter naar huis stuurde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.